Vrouwen, laten we kwetsbaar zijn

Dark night of the soul
februari 16, 2019
Wat is van jou en wat is van de ander?
maart 29, 2019

Vrouwen, laten we kwetsbaar zijn

 

De weg terug naar verbinding vind je door kwetsbaarheid. Dat klinkt paradoxaal maar het is de enige weg. Als we tegenover elkaar staan in strijd, raken we totaal geisoleerd. Door je kwetsbaar te tonen, je schaamte en je onmacht te laten zien en door je onzekerheid niet te willen toedekken - verander je jouw angstenergie in hartsenergie. En daar is geen strijd, dat kan er niet zijn.

Vooral wij vrouwen zijn soms concurrerend onderling, wat onze onzekerheden en schaamte moet maskeren. Vrouwen kunnen ronduit gemeen zijn tegen elkaar. Afkeuring, roddelen, afgunst: dit is geen uitzondering. Door kwetsbaar te zijn en te zeggen ‘dit is wat ik voel’, geef je andere vrouwen ruimte om te zeggen ‘ik ook...’. Dit is magisch, zodra dit gebeurt stroomt de liefde en voor de vrouw waar je aanvankelijk een rivale in zag voel je nu alleen maar liefde en begrip. Je ziet in haar een deel van jezelf en heel even word je daardoor één.

De weg terug naar verbinding gaat via het hart en dus via kwetsbaarheid. Dat is een teken van kracht, niet van zwakte.

Iedere vrouw heeft onzekerheden, we hebben ze allemaal. Aan mij wordt gevraagd: ‘Jij ook? Hoe kan dat!’ En ja, ik ook, natuurlijk ik ook. Ik kan mij oneindig te kort voelen schieten, heb allerlei ‘probleemzones’, vind ik zelf, waardeer vrouwen die te dicht bij mijn man komen in eerste instantie not so much (sorry, wil je niet teleurstellen maar ik ben niet verlicht), ren me een slag in de rondte en vind dat ik dan alsnog te weinig heb gedaan. Dus ja, ik ook. Wij allemaal! Laten we ons verbinden, in plaats ons verder te isoleren.

Ik wens dat wij vrouwen, vandaag, allemaal iets aardigs doen voor een andere vrouw. Een compliment geven, haar even zien, een knuffel. Iets waardoor je je verbindt en je je hart voelt opengaan. De wereld zal er accuut een stukje door helen, wij zullen er allemaal door helen. ❤️

Comments are closed.